En julehistorie 6

Men bette mor, ligger du der? sagde bondemanden idet han trådte ind i laden. Som om han ikke kunne se, at det gjorde hun!

– Ja, det gør jeg, men ikke ret meget længere, for nu skal jeg ind og lave risengrød og imens kan du fortælle mig om alt det her nisse-haløj.

Bondemanden, Pava og Milka hjalp hinanden med at få bondekonen op og ind i huset, og mens bondekonen og Milka skiftedes til at røre i risengrøden, fortalte bondemanden og Pava om hvordan bondemanden var kørt fast i sneen med sin vogn på vejen hjem fra markedet. Og om hvordan Pava havde fundet ham frysende i mørket, og havde samlet grangrene som bondemanden kunne ligge på, og om hvordan Pava havde lavet et bål som de kunne varme sig ved, indtil det blev lyst, og de kunne få vognen fri.

Bondemanden var meget taknemmelig over, at skovnissen havde reddet ham, og derfor havde han inviteret ham til at komme og holde jul sammen med ham og bondekonen.

Sådan blev det. De to gamle og de to nisser og katten og de fem killinger holdt jul sammen – med risengrød, gåsesteg, gaver og julelys og alt det, der hører julen til.

Og da julen var ovre blev Pava på gården og hjalp til med både at passe dyrene og nissedrillerierne. Faktisk tror jeg nok, at det hele endte med, at Pava og Milka giftede sig og fik en masse små nissebørn, og så kan du nok tænke dig, at der var liv og glade dage på den lille gård på toppen af bakken.

Reklamer

9 comments on “En julehistorie 6

 1. […] I morgen får du afslutningen på julehistorien fra skrivebordsskuffen. Hvordan mon den ender?  Share this:FacebookTwitterLike this:LikeBe the first to like this post. […]

 2. Inge siger:

  Tusinde tak for en dejlig julehistorie Marianne. 🙂

 3. Lene siger:

  Tak for en dejlig fortælling. Har du ikke en mere i skufferne? 😉 Jeg elsker julehistorier

 4. Ellen siger:

  Se, det var jo en rigtig historie, som gamle HCA ville have sagt 🙂
  Husk at fortælle den til dine børnebørn, når de bliver gamle nok…

 5. Marie siger:

  Sådan skal en dejlig julehistorie skrives. Jeg vil læse den for børnebørnene, når jeg lige får den printet ud. Så kan de tegne lidt til historien, det vil de synes er hyggeligt!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s